Bussum voerde fel campagne tegen fusie met Weesp
Bussum voerde fel campagne tegen fusie met Weesp

GV4-debacle nog vers in het geheugen

Politiek

WEESP - De schrik van het debacle rondom de GV4-fusie is nog altijd voelbaar in Weesp. De gemeenteraad moet er niet aan denken om nu weer over fusie te gaan praten.

In het voorjaar van 2012 schoot de Tweede Kamer de Gv4-fusie van Weesp, Muiden, Naarden en Bussum af. De beslissing kwam na een jarenlange strijd. Bussum wilde niet met Weesp fuseren en frustreerde met succes het proces.

Los van het feit dat hierdoor Weesp niet opging in een nieuwe gemeente, zat de fusiedreiging veel beslissingen in de weg. Zowel bestuurlijk als intern op het stadhuis. De gemeenteraad wist niet of de beslissingen die zij namen wel uitgevoerd konden worden in de toekomst en de ambtenaren van de gemeente Weesp wisten jarenlang niet waar ze aan toe waren. Dat had ook zijn weerslag op het aantrekken van nieuwe medewerkers.

Burgemeester Bas Jan van Bochove vertelde een maand geleden nog op Radio Weesp dat hij merkte dat er nieuw elan in de organisatie is nu er duidelijkheid is over de toekomst van Weesp. Bestuurlijk en politiek kan Weesp daardoor groeien.

Het is ook een van de belangrijkste redenen waarom de gemeenteraad niet aan een fusie moet denken. De jaren van onzekerheid liggen nog vers in het geheugen. 

Lees ook: Fusie? Weesp moet er niet aan denken.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant