SP-Kamerlid Ronald van Raak
SP-Kamerlid Ronald van Raak

'Provincie en gemeenten hebben huiswerk niet goed gedaan'

Politiek

WEESP - Kritiek van SP-Kamerlid Ronald van Raak op het fusieplan van Muiden, Naarden en Bussum en de grenscorrectie met Weesp: hij vindt dat gemeenten en provincie Noord-Holland hun huiswerk niet goed gedaan hebben.

Dat zei Van Raak vrijdag na afloop van de hoorzitting in de Kazerne in Muiden. Hij was daar de voorzitter van de commissie Kamerleden die zich kwamen voorlichten over de fusie.

Problemen
Er zijn nog veel problemen rondom de fusie, met name rondom de financiële problemen in Muiden en de Bloemendalerpolder waar Weesp en Muiden om vechten.

Taak van de gemeenten
SP-Kamerlid Ronald van Raak zei al na afloop: "Er is nog zo veel onduidelijk: de gemeenten en de provincie Noord-Holland hebben hun huiswerk alweer niet goed gedaan. Nu staat de Tweede Kamer voor een dilemma: gaan we een besluit nemen over een fusie die half af is, of sturen we het voorstel weer eens terug naar de provincie? Neem de Bloemendalerpolder: het is geen taak van de Kamer om daarover te besluiten, daar moeten beide gemeenten eigenlijk zelf uitkomen. Desnoods met hulp van de provincie."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant