Artikelen in deze editie

WEESP De keus voor de eerste bestuurscommissie Weesp-Driemond is niet reuze, maar met negen partijen juist bescheiden. In Amsterdam zelf doen namelijk 26 partijen mee.

Weesper Week

Afscheid

Politie zoekt dashcam- beelden van vermiste man

Ruim 100.000 euro beschikbaar voor groene initiatieven

De vrijwilligerscentrale zoekt met spoed chauffeurs

Van de lezers

GAD belooft beterschap, maar garandeert niets

WEESP De kinderen die nu op kinderdagverblijf Liefjes aan de Nijverheidslaan zitten, worden elders geplaatst. De gemeente helpt Liefjes hierbij.

Werkzaamheden kademuur

Opvang voor Weespers

WEESP Ondernemersvereniging IVW wil graag van de ondernemers op Bedrijventerrein Noord weten hoe zij staan tegenover functiemenging. Daarvoor heeft de vereniging een enquête uitgeschreven, die gisteren is verstuurd.

Wateroverlast Hogeweij

Vrouwen in de sportschool

Talisman

WEESP Praten over het eigen afscheid of de invulling van de uitvaart; veel mensen schuiven dat graag voor zich uit. Uitvaartondernemer Monique Houtzager van In Memoriam Uitvaarten biedt dit gesprek op een zo laagdrempelig mogelijke manier aan.

WEESP De gemeente heeft in samenspraak met de parochie van de Grote of Sint-Laurenskerk besloten om paaltjes te plaatsen op het plein bij de kerk aan de Nieuwstraat.

Lisa Staal staat met haar theatershow ‘Schaamteloos open!’ in Weesp. In haar show roept ze alle vrouwen (en mannen) op voor de nieuwe Seksuele Revolutie. Op vrijdag 11 februari is de première in de Van Houtenkerk in Weesp. Dit is de aftrap van haar tournee.

De Gilde van Vrijwillige Molenaars bestaat 50 jaar. Om dat te vieren organiseert elke maand een provincie een evenement rond het molenaarschap.

Hoe is het om al bijna twee jaar aan de frontlinie van de coronapandemie te staan? Weesper Steven Winkel kan deze vraag als IC-verpleegkundige als geen ander beantwoorden. Hij vertelt over deze hectische periode waarin hij veel dramatische, maar soms ook hartverwarmende momenten meemaakte.

De laatste weken voor de fusie met Amsterdam op 24 maart moet de gemeenteraad nog heel wat belangrijke beslissingen nemen. In de onregelmatig te verschijnen rubriek ‘De laatste loodjes’ staan we de komende stil bij een aantal projecten: Vandaag deel 2: twee linke verkeersknooppunten.

Vanwege coronamaatregelen kan het zijn dat een aantal activiteiten in dit overzicht niet doorgaat. Doe hiervoor eventueel navraag bij de aanbieder.

Een groene woning wordt steeds belangrijker