Afbeelding
Foto: We Have

We Have na bloedstollend spannende dag gepromoveerd

Sport

WEESP - Het was tot de laatste seconde onzeker en daarom bloedstollend spannend, maar het is gelukt: de handbalsters van We Have zijn zondag gepromoveerd naar de eerste klasse. 

De Weespers streden met vier tegenstanders in de Amsterdamse Calandhal om één eersteklasseticket. We Have moest vol aan de bak tegen AHC'31, HMS/Achilles, Graftdijk en Meteoor. De ploeg won de eerste twee duels, maar besefte toen al wel dat de twee zwaarste potten nog moesten komen. Het derde duel werd verloren, maar doordat de concurrentie ook verloor bleef We Have kans houden. Het laatste duel werd gewonnen. 

Doordat We Have en hun laatste concurrent evenveel punten hadden, was het lang wachten op het verlossende woord. De tegenstander dacht dat doelsaldo de doorslag zou geven, We Have gokte op onderling resultaat. Ook de bond moest er lang over vergaderen en de regels er goed op naslaan. Het zat We Have gelukkig mee: de bond meende ook dat onderling resultaat de doorslag gaf. Op het moment dat na veertig minuten wachten het verlossend woord kwam barstte een groot feest los onder de spelersgroep. 

De promotie kwam mede tot stand doordat We Have zondag de beschikking had tot een paar talentvolle speelsters van de We Have-jeugd. Het gaf het hele feestje extra glans. 

Het eersteklasse-avontuur gaat na de zomer van start. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant