De Jaap Eden ijsbaan kleurde geel-blauw.
De Jaap Eden ijsbaan kleurde geel-blauw. Foto's: Bart Kerkhof

IJsclub viert 40-jarig lustrum, natuurlijk op het ijs

Sport

WEESP - De Jaap Eden ijsbaan kleurde deze maand helemaal geel-blauw door de kleurrijke schaatskleding van de schaatstrainingsgroep (stg) Viking. De ijsclub bestaat dit jaar namelijk 40 jaar en vierde alvast een feestje op de ijsbaan.

Volwassenen schaatsten op 11 februari ontspannen hun rondjes en voor de jeugd was er een puzzel-prestatietocht georganiseerd met een echt stempelhokje, eveneens in de clubkleuren. Iva Hofsté, secretaris van stg Viking: “Onze vereniging bestaat weliswaar pas in april 40 jaar, maar waar kun je zo’n feestje nu beter vieren dan op het ijs?” 

Tekst gaat verder na de afbeelding.


Een puzzel-prestatietocht voor de jeugd met stempelhokje.

Receptie

Na het schaatsen was er een feestelijke receptie in de buffel-bar. Deze werd druk bezocht door onder meer schaatsleden van het eerste uur, waarbij de sterkste verhalen uit de veertigjarige historie graag werden gedeeld.

Tijdens de afsluiting van de introductie-speech was er een officiëel deel waarbij de leden Caroline ter Burg en Piet van Rooij werden benoemd tot Lid van Verdienste “wegens jarenlange bijzondere verdiensten en enthousiaste inzet voor de schaatstrainingsgroep Viking in verschillende functies in bestuur, commissies en ad-hoc projecten”, gevolgd door een hartelijk en instemmend applaus.

Tekst gaat verder na de afbeelding.


De leden van verdienste.

Bij de pub-quiz werd de kennis van de club, het professionele schaatsen en de Elfstedentocht getest. Er werd fanatiek meegespeeld en tot ieders verassing, en gespeelde frustratie, was het de oude garde die er met de eerste prijs vandoor ging.

“Schaatsers zijn over het algemeen alleen maar gezellige mensen, dus zo’n feestje vieren gaat vanzelf”, aldus voorzitter Henk Jan Buurman, “en omdat veel leden op verschillende uren schaatsen is het juist zo waardevol dat we dit lustrum met z’n allen samen vieren, om de bruisende vereniging te voelen.”.

Gedurende de middag druppelde het nieuws binnen dat verschillende pupillen van de stg Viking op het Nederlands Kampioenschap Marathon en bij de gewestelijk wedstrijden weer podiumplaatsen hadden behaald. Ook na veertig jaar blijft Stg Viking nog immer talenten voortbrengen.


Na veertig jaar brengt Stg Viking nog immer talenten voort.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant