Afbeelding

Weesper sport van het weekend

Algemeen

FC Weesp pakt zege

Een grote reeks aan kansen, maar slechts één treffer zondag voor FC Weesp. Dat zorgde ervoor dat de Weesper voetballers wel met 1-0 wonnen van concurrent SV Concordia, maar bleef het wel onnodig lang spannend. FC Weesp stond zondag erg goed en kon vanaf de aftrap voor problemen aan de kant van SV Concordia zorgen. De Weespers kregen al vroeg veel kansen, maar het duurde een half uur voordat er een kans benut kon worden.

De ervaren Marcin Kmiciek zorgde voor de Weesper treffer en zorgde zo mede voor de gewenste zege voor FC Weesp. Na de goal en vooral na rust kreeg FC Weesp weer veel kansen om de score op te verdubbelen, maar veel pech was een groot obstakel voor de Weespers.

Nederlaag voor geschrokken zaterdagploeg

De zaterdagploeg van FC Weesp heeft zaterdag geen zege kunnen pakken tegen één van de zwakkere broeders van de poule, Waterwijk. De Weespers speelden een goed duel, maar waren zeer aangeslagen toen Iwan Fransen z'n enkel brak en z'n enkelbanden afscheurde na een duel. Dat zorgde er mede voor dat Waterwijk met 2-1 won. FC Weesp startte sterk en kon ondanks dat de ploeg gehavend was voor veel gevaar zorgden.

Dat werd ook goed beloond door een goal van Patrick Gomez. Ook daarna was FC Weesp beter tot de charge op Fransen. De Weesper werd na de tackle afgevoerd naar het ziekenhuis, de dader kreeg een rode kaart. Met een man meer kon FC Weesp vervolgens maar mondjesmaat goed spelen. Waterwijk werd vooral de slotfase steeds sterker en kon alsnog voor een ommekeer zorgen.

MHCW komt net tekort

Ondanks dat het steeds beter gaat, moeten de hockeyers van MHCW het nog steeds stellen zonder zege. Zondag konden de Weespers hockeyers wederom geen punten pakken en werd er met 4-3 verloren van Kikkers.MHCW speelde een sterk duel en kon voor goede tegenstand zorgen. Vooral de eerste helft kwam er nog veel gevaar van Kikkers, maar MHCW probeerde veel hockeyend op te lossen en dat leverde vooral na rust resultaat.

MHCW was na de thee sterker en leek stukje voor stukje voor een ommekeer te zorgen. Twee goals van Jordan van Heerden, een strafcorner en een strafbal, zorgden ervoor dat de Weespers steeds voor meer gevaar zorgden. Daar kwam nog eens bovenop dat de Weespers twee treffers afgekeurd zagen worden. Vooral daardoor bleef de marge voor Kikkers stand houden, ondanks dat MHCW vooral na rust veel beter was.

Geen problemen hockeysters

Zonder echt problemen te hebben, hebben de hockeysters van MHCW zondag wederom de zege gepakt. Saxenburg was geen moment opgewassen tegen de Weespers verloor met 3-1. MHCW had wat opstartproblemen, maar kon al vroeg het goede hockeyspel van de afgelopen weken een vervolg geven. Na rust werd dat ook beloond door goals van Joni van Hilst, Susan Dromers en Anouk Dobber, waardoor de punten met gemak voor de Weespers waren.

Eerste punten voor We HaVe

Met nederlagen van slechts enkele punten tekort, zat een eerste zege voor de handballers van We HaVe er al even aan te komen. Zondag was het zover; SDS '99 werd met 17-15 verslagen.We HaVe handbalde goed, maar had wel problemen met het spel van de tegenstander. SDS '99 bleek lang een grote horde voor de Weespers. Halverwege de eerste helft kon We HaVe het duel naar de hand zetten. SDS '99 kon na rust geen ommekeer forceren.

Weer zege handbalsters

Hard knokken heeft zondag goed de vruchten afgeworpen voor We HaVe. De Weesper handbalsters wonnen van een gehavend Fulmen: 18-7. We HaVe speelde een sterk duel en was op veel fronten beter dan de tegenstander. Fulmen kon zonder reservespelers geen moment voor Weesper schade zorgen. Na een goede eerste helft had We HaVe al een marge op het scorebord gezet. Na de rust konden de Weespers dat goed doorzetten.

Geen stunt voor Oberon

Vooral doordat de ploeg gehavend was en daardoor de tegenstander een maatje te groot, hebben de volleybalsters van Oberon zaterdag verloren. AVV Keistad was met  4-0 te sterk voor de Weespers. Oberon startte onverwacht sterk en voor gevaar zorgen. De tegenstander leek geen antwoord te hebben, maar kon op karakter met 28-26 toch het punt pakken. Daarna werd AVV Keistad sterker. De Weespers bleven knokken, maar pakten met 25-14, 25-21 en 25-18 geen punt.

Sterke start waterpoloërs

Door sterk te waterpoloën en steeds gefocust te spelen heeft Triton zaterdag een sterke start gemaakt met het waterpolojaar. De Weespers waren veel te sterk voor VZC-E&P en wonnen met 7-9. Voor de start van de Weespers was erg sterk. Triton was op veel fronten beter dan de tegenstander en kon al vroeg de voorsprong pakken. Pas toen Triton was last kreeg van blessures kon VZC-E&P wat terugdoen en werd de marge wat krapper.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant