Afbeelding

Stichting over Stadspeiling: 'Gevolgen crematorium onderschat'

Algemeen

WEESP – De stichting Weesp Tegen Crematorium denkt dat veel mensen zich niet realiseren wat de consequenties zijn van een crematorium aan de Utrechtseweg. Zo verklaart de stichting de uitslag van de Stadspeiling van het WeesperNieuws. Daaruit blijkt dat meer dan de helft van de Weespers voor de komst van een crematorium in Weesp is.

“Wij zijn dat ook, al doet onze naam anders vermoeden”, aldus de stichting. WTC heeft alleen grote moeite met de komst van het crematorium van uitvaartonderneming DELA aan de Utrechtseweg. “Dat veel mensen aangeven dat Carspelhof een geschikte locatie lijkt, is volgens ons het gevolg van een gebrek aan dossierkennis. Deze locatie kent heel veel nadelen”, aldus stichting WTC in een reactie. “Waarom wordt er niet gesproken over andere locaties? Zoals in de Bloemendalerpolder.”

De stichting, bestaande uit omwonenden, roept nogmaals de politiek op om zich niet te laten leiden door gemak en emotie. Zij vragen om een goede onderbouwing voordat er een besluit wordt genomen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant