Afbeelding

Politieberichten: dode koe krijgt kalf en een poging tot inbraak

Algemeen

WEESP - Een gerolde portemonnee, een poging tot inbraak, winkeldieven bij de HEMA en een aanrijding tussen een koe en een trein. De politie meldt deze week de volgende incidenten in Weesp. 

Gerold
De portemonnee van een bejaarde vrouw is vorige week woensdag gerold aan de Prinses Irenelaan. De politie hoopt dat iemand iets heeft gezien.

De 86-jarige vrouw kwam er even na vier uur in de middag achter dat haar portemonnee uit haar jaszak was gehaald. Er is drie keer met de gestolen pinpas gepind. De politie onderzoekt de zaak.

Poging inbraak
Inbrekers hebben vorige week geprobeerd in te breken in een huis aan de Van Houtenlaan. De poging mislukte.

Volgens de politie werden in de nacht van donderdag op vrijdag gaatjes geboord in een kozijn van de achterdeur van de woning. Daar bleef het bij. Getuigen die in die nacht iets verdachts hebben gezien op de Van Houtenlaan, worden verzocht zich te melden. Dat kan via 0900-8844.

Nagellakremover
Twee jonge vrouwen zijn er vrijdag vandoor gegaan met een fles nagellakremover bij de HEMA. De twee worden nog gezocht.

Het personeel kwam er vrijdag rond drie uur achter dat de twee vrouwen de fles hadden gestolen. Het zou gaan om twee jonge vrouwen van tussen de 18 en 19 jaar, met krullen. Een had het haar in een knot, droeg een spijkerbroek en opvallend gekleurde gympen.

Rare man
Een vreemde man heeft vrijdag de aandacht van buurtbewoners aan de Reigersweide getrokken. Hij scharrelde rond half elf 's avonds in diverse voortuinen rond.

Gewaarschuwde agenten vonden de man echter niet meer. Volgens de politie gaat het om een blanke man met lang zwart haar, een groen shirt met capuchon en een spijkerbroek.

Dode koe krijgt kalfje
Een koe heeft zaterdag een aanrijding met een trein op de spoorwegovergang Keverdijk niet overleefd, haar ongeboren kalfje kon wel worden gered. Dat laat de politie weten.

De koe werd om iets voor acht uur 's ochtends gegrepen door een trein. Het beest raakte zwaargewond en kon niet meer worden gered. Zij is uit haar lijden verlost. Een ongeboren kalfje kon met een keizersnede vlak na het overlijden worden gered.  

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant