Afbeelding

'Hogeweij zou taak van buurtsuper moeten krijgen'

Algemeen

WEESP - De gedachte achter het opdoeken van winkelcentrum Hogeweij is dat elke wijk in Weesp straks een eigen buurtsuper krijgt. Zo legt wethouder Jean van der Hoeven het idee in de conceptstructuurvisie uit.

"Je zou meer centraal in de wijk Hogeweij een buurtsuper kunnen neerzetten. Als er straks in de Bloemendalerpolder een compleet nieuwe woonwijk komt, willen we voorkomen dat de nieuwe bewoners uitwijken naar de Maxis en andere gemeenten", aldus wethouder Jean van der Hoeven.

"De gedachte is dat als je bij het station een nieuw winkelcentrum maakt, je deze winkelende mensen in Weesp weet te houden." Andere wijken krijgen dan een eigen buurtsuper, zoals in Aetsveld.

Met het nieuwe winkelcentrum bij het station worden mensen de binnenstad ingelokt. Daar zouden winkels kunnen bestaan die het niet alleen van de dagelijke boodschappen moeten hebben.

Het plan in de structuurvisie roept veel weerstand op. De eigenaar van winkelcentrum Hogeweij, de wijkoverleggen en de ouderenbond zijn allemaal tegen. Jean van der Hoeven begrijpt hun zorgen. "We gaan dit idee natuurlijk goed onderzoeken. Ook praat de gemeenteraad er nog over."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant