Afbeelding

CDA Weesp wil ineens af van schansenplan

Algemeen

WEESP - Coalitie-partner CDA wil af van het schansenplan. Ze vinden niet de aanleg, maar wel het onderhoud van de nieuwe schansen te duur. 

Donderdagavond diende de partij in de gemeenteraadsvergadering een verzoek in om twee dingen. Ze willen weten wat het kost om te stoppen en of er geen plan kan worden gemaakt dat minder onderhoud kost. Het plan zoals het er nu ligt kost 113.000 euro per jaar en dat vindt het CDA te duur in vergelijking met het onderhoud aan straten, bruggen en andere openbare voorzieningen.

De timing van het CDA is merkwaardig. Het plan om de schansen te reconstrueren is heel ver. In februari ging de gemeenteraad akkoord en de architect is nu bijna klaar met het ontwerp. Ook is er overeenstemming met buurtbewoners en heeft de gemeente Weesp ruim 900.000 euro subsidie binnengekregen van de provincie Noord-Holland. Het CDA ging daar al die tijd mee akkoord. 

De gemeenteraad behandelt het voorstel maandag. Als het wordt aangenomen gaat het nog maanden duren voordat duidelijk is hoe het verder gaat. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant