Zet je kookskills in voor BuurtBuik of kijk bij de andere vacatures
Zet je kookskills in voor BuurtBuik of kijk bij de andere vacatures Foto: WeesperNieuws

Vacatures bij Vrijwilligerscentrale Weesp

Algemeen

WEESP - Zet je handen, je pollepel, je brein of je rekenmachine in voor een ander, daar worden we allemaal wijzer van. De Vrijwilligerscentrale selecteerde weer een aantal fijne klussen:

BuurtBuik is op zoek naar een kok
Wil jij je ook voedsel redden, in een enthousiast team werken en de buurt nog gezelliger en gezonder maken? En heb jij aantoonbare ervaring als chef of is koken jouw passie? Dan zijn wij op zoek naar jou! We zoeken chefs die wekelijks, twee-wekelijks of maandelijks bij ons willen koken van gered voedsel. Iedere week is anders, afhankelijk van de donaties die we ontvangen van onze leveranciers. Samen met de vrijwilligers bedenk jij een 3-gangen maaltijd, geef jij leiding aan de keuken en instructies om de voorbereidingen soepel te laten verlopen.

Stichting Buurtkamer De Kastanje zoekt enthousiast bestuurslid
Het bestuur van de Stichting Buurtkamer De Kastanje bestaat op dit moment uit drie personen en we zoeken versterking van ons team. Gezien de samenstelling van het bestuur gaat onze voorkeur uit naar een vrouw. Buurtkamer De Kastanje – gevestigd aan de Kastanjelaan 2a – is een gezellige ontmoetingsplek voor de buurt. We bieden activiteiten (zoals kaarten maken) en open inloop, waar je elkaar kunt ontmoeten met een kopje koffie of thee. We hebben 8 vrijwilligers, die beurtelings zorgen voor openen en sluiten en de gasten met koffie of thee ontvangen. De vrijwilligers werken onder verantwoordelijkheid van het bestuur. Vind je het leuk om bestuurstaken uit te voeren – we zoeken ook iemand voor het penningmeesterschap – bij een sociale organisatie, dan zijn we op zoek naar jou. Gemiddeld ben je twee uur per week aan het bestuurslidmaatschap kwijt.

Stichting Mentorschap Noordwest en Midden zoekt een regio-ondersteuner voor mentoren in het Gooi
Stichting Mentorschap Noordwest en Midden biedt mentorschap, uitgevoerd door goed opgeleide vrijwilligers, aan mensen die moeite hebben om hun eigen zorgbelangen te behartigen. Het gaat hierbij om mensen met een verstandelijke beperking, psychiatrisch ziektebeeld of dementie, die geen familie of netwerk hebben.

Als regio-ondersteuner ben je het eerste aanspreekpunt voor onze vrijwillige mentoren in deze regio. Je ondersteunt hen bij de praktische en de administratieve uitvoering van het mentorschap. Ook ben je verantwoordelijk voor het organiseren van bijeenkomsten voor mentoren in jouw regio. Tijdens deze bijeenkomsten kunnen mentoren vraagstukken en ervaringen delen en reflecteren op het mentorschap. Als regio-ondersteuner kun je je tijd flexibel indelen en werk je vooral vanuit huis. Je wordt bij je werk natuurlijk ondersteund door de coördinator. De uitvoering van de functie kost ongeveer 4 uur per week.

Meer informatie of een adviesgesprek? 
De vrijwilligerscentrale is bereikbaar op info@vcweesp.nl of 06 - 82 60 59 87. Ook persoonlijke adviesgesprekken zijn mogelijk. Voor alle vacatures kijk op www.vcweesp.nl

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant