Helpen met koken
Helpen met koken Foto: Vrijwilligerscentrale

Vacatures van de Vrijwilligerscentrale

Algemeen

WEESP Ook als je af en toe maar een uurtje over hebt kun je de handen uit de mouwen steken voor een ander: de Vrijwilligersbank zette weer wat vacatures op een rijtje.

Kook jij af en toe samen met Eline?
Eline, cliënte van Sherpa, wil beter leren koken en nieuwe recepten uitproberen. Ze zou graag 2x per maand samen met iemand willen koken om het daarna ook samen op te eten.
Het is de bedoeling dat Eline zoveel mogelijk zelf kookt en dat er hulp is waar nodig. Samen een gezellige sfeer maken én genieten van de maaltijd. Eline kan goed communiceren en houdt van gezelligheid, eten en persoonlijke aandacht. Haar hobby’s zijn paardrijden, sporten en ze kijkt graag tv.

Weespers aan de Wand zoekt een vrijwilliger voor het secretariaat
De Stichting Weespers aan de wand organiseert jaarlijks tijdens Pinksteren een kunstmanifestatie in Weesp. Daarnaast organiseren zij diverse evenementen/ exposities in de loop van het jaar. Voor het secretariaat zijn wij op zoek naar iemand die onze mailcorrespondentie kan beantwoorden en het eerste contact is met de kunstenaars.

Heb jij een uurtje over om iets gezelligs te doen met de bewoners van Hogewey?
Heb jij een uurtje tijd? En zou je graag betekenisvol vrijwilligerswerk willen doen? Maar kun je niet altijd op een vast moment per week? Of wil je gewoon af en toe eens helpen of bijspringen? Dan is helpen op een van onze woningen waar 6 á 7 bewoners met dementie wonen misschien iets voor jou!
Het gaat vooral om aandacht geven aan onze bewoners. Bijvoorbeeld door samen thee te drinken, een spelletje te doen, een wandeling te maken op het terrein, muziek te luisteren, koekjes bakken of te (helpen met) koken. Dit gaat altijd in overleg met de verzorgende. Een ideale tijd hiervoor is tussen 16.00 en 19.00 uur. Maar ook als je op andere momenten beschikbaar bent horen we dit graag.
Dit vrijwilligerswerk is zeer geschikt voor mensen die niet structureel maar af en toe iets willen doen maar bijvoorbeeld ook voor jongeren (vanaf 15 jaar) die graag iets voor een ander willen betekenen.

Meer informatie of een adviesgesprek?
Op dinsdag tussen 11.00 en 12.00 uur is er op de Papelaan 99 een inloopspreekuur om alle vragen over vrijwilligerswerk te stellen. Ook persoonlijke adviesgesprekken zijn mogelijk.
De vrijwilligerscentrale is bereikbaar op info@vcweesp.nl of 06 - 82 60 59 87. Voor alle vacatures kijk op www.vcweesp.nl

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant