Meedoen aan een opname voor het programma Lokaal Centraal
Meedoen aan een opname voor het programma Lokaal Centraal

Jozefschool op bezoek bij het WeesperNieuws

Algemeen

WEESP - 'Hoe komt een journalist nou aan al het nieuws?' 'Naar welke school moet je om voor het WeesperNieuws te mogen werken' en 'wordt de redacteur ook wel eens 's nachts wakker gebeld om op pad te gaan voor nieuws?'

Leerlingen van groep 5 en 6 van De Jozefschool bezochten vandaag de redactie van het WeesperNieuws en Radio Weesp en vroegen de redacteuren alles over nieuws maken.

De School voor de Toekomst
Op de Jozefschool wordt deze weken gewerkt aan een groot project: 'De School voor de Toekomst'. Daarin maken de kinderen kennis met allerlei nieuwe manieren van leren. Apps maken bijvoorbeeld, het diploma Veilig Internet en kunst maken met een 3D-printer.

Reporters
Ook over beroepen van de toekomst denken de kinderen na, van de kleuters tot groep 8. 'Razende reporters' uit de bovenbouw doen via Facebook, een zelfgemaakte krant en een zelfgemaakt jeugdjournaal verslag van het project. En een bezoekje aan de redactie van het WeesperNieuws en de studio van Radio Weesp hoorde daar natuurlijk ook bij.

Radio
In de radiostudio keken de kinderen hun ogen uit in de regie waar technicus Eric Struyck alles liet zien, terwijl de rest van de klas meepraatte in een speciale opname voor het programma Lokaal Centraal.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant