Afbeelding

Rust keert weer terug voor Maaike Sips

Algemeen

WEESP - De rust voor de Weespse Maaike Sips is teruggekeerd. 15 oktober presenteerde zij haar boek 'Monica, mijn vader', over Monica die vroeger Cees was.

Maaike Sips, journalist en programmamaker, is de dochter van Monica, die vroeger Cees was. Hier aan haar keukentafel in het gezellige huisje aan de H. Elbertsteeg vertelde haar vader Cees haar totaal onverwacht dat hij verder wilde leven als vrouw. Het was het antwoord op de vraag van Maaike: "Cees, nu je formeel met pensioen bent, is er iets dat je nog zou willen doen in je leven?"

Ze zag haar actieve 67-jarige vader – die naast zijn werk in de IT ook actief was geweest in gemeentelijke politiek - nog niet achter de geraniums zitten. Het was een van de spaarzame bezoekjes van Cees met zijn vrouw Meintje aan Weesp. Maaike: "Ik had zijn boodschap dat hij vrouw wilde worden totaal niet verwacht. Toch voelde ik eerder opluchting dan dat ik verbaasd of verdrietig was: er was een verklaring voor de slechte relatie die ik met Cees had. Er was iets met hem geweest, altijd al. Hij had al die jaren een rol gespeeld. Die dag in 2012 was de laatste keer dat ik Cees zag, daarna was het altijd Monica."

Lees verder in het WeesperNieuws van deze week. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant