Afbeelding

Provincie schroeft druk op Weesp op

Algemeen

WEESP - De gemeente Weesp moet in de zomer al klaar zijn met het eigen onderzoek naar de toekomst, zodat er in 2019 al gefuseerd kan worden mocht dat nodig zijn. Dat is, heel in het kort, de conclusie van een lange brief van de provincie Noord-Holland aan Weesp.

In de brief aan Weesp en de regiogemeenten stelt de provincie eisen aan het onderzoek dat Weesp wil doen naar de eigen bestuurskracht en daaraan gekoppeld de eigen toekomst.

Weesp wil het zelf doen
Weesp is de enige gemeente in de regio die het onderzoek zelf oppakt.

Alle andere bestuurskrachtonderzoeken in de regio zijn in de zomer al klaar en het onderzoek van Weesp moet dat dan ook zijn, zo zegt de provincie. 

Als alles in 2016 klaar is, dan kunnen de fusies die daaruit voortkomen per 1 januari 2019 al plaatsvinden. Dat is overigens helemaal zoals Wijdemeren wil: een zo snel mogelijke fusie met Weesp en Hilversum.

Druk
De steun voor een fusie tussen Wijdemeren, Hilversum en Weesp stopt de provincie in ieder geval niet onder stoelen of banken. 

Verontwaardigd
De Weesper gemeenteraad moet voor februari met een officieel antwoord komen op het voorstel, maar in de wandelgangen wordt al verontwaardigd gereageerd op de druk die de provincie met deze brief op Weesp legt. Het is helemaal niet de bedoeling dat het Weesper toekomstonderzoek deze zomer al klaar is. Weesp wil daar langer de tijd voor nemen. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant