Afbeelding

Krediet voor uitbreiding Brede School Weespersluis

Buurt & wijk

WEESP De gemeenteraad van Weesp heeft vorige Weesp besloten krediet toe te kennen voor de uitbreiding van de Brede School Weespersluis. Dit betekent dat zowel Basisschool De Nieuwe Jozef als de Brede School Weesperrijk uitgebreid worden.

De schoolbesturen ASKO en Florente deden begin dit jaar een huisvestingsaanvraag voor de uitbreiding van de scholen in Weespersluis vanwege de snelle leerlingentoename. De uitbreidingen komen op de grasvlaktes aangrenzend aan de scholen en bieden plek aan ruim 150 extra leerlingen per school, laat de gemeente weten.

Tijdens de eerste fase is er al een ontwerp voor de uitbreidingen gemaakt. “Vanwege onzekerheden in de woningbouwplannen en leerlingenprognoses zijn deze toen niet gerealiseerd,” zegt de gemeente. “Wel zijn de funderingspalen hiervoor al geboord.”

Als het project binnen het beschikbaar gestelde krediet gerealiseerd kan worden, kan de bouw in de eerste helft van 2022 starten, aldus de gemeente. “Uitgangspunt is uitvoering in twee fases, eerst de ene en dan de andere school. Doel is om beide uitbreidingen voor de zomervakantie van 2023 gereed te hebben.”

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant