Afbeelding
Video

Weesper fysio maakt protestlied na sluiting Slotervaartziekenhuis

Mensen

WEESP - Weesper fysiotherapeut Joep van Leeuwen heeft een protestlied gemaakt na het faillissement van het Slotervaartziekenhuis: De Zorg is Ziek. Joep werkte zelf dertien jaar lang voor het ziekenhuis en bekritiseert met het lied de problemen in de zorgsector. 

Joep, naast fysiotherapeut ook zanger en liedjesschrijver, bekritiseert met zijn liedje de marktwerking in de zorg en de problematische gevolgen daar van.

De Weesper zag naar eigen zeggen met lede ogen aan hoe de zorg door de marktwerking achteruit holde en het ziekenhuispersoneel en de patiënten daar de dupe van werden. "Toen het ziekenhuis failliet ging door wanbeleid van zowel de zorgverzekeraar(s) als de eigenaren en ik zag hoe binnen 24 uur het ziekenhuis op een onmenselijke manier, voor zowel patiënten als personeel werd leeg getrokken was voor mij de maat vol en schreef ik 'De zorg is ziek'", vertelt Joep

Joep hoopt met zijn liedje de politiek wakker te schudden. De Weesper hoopt politici aan het denken te zetten over de gevolgen van de marktwerking. Daarnaast doet hij een pleidooi om zorgpremies weer naar de zorg te laten gaan en de zorg zodoende betaalbaar te houden.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant