Afbeelding

Tips voor het inrichten van je hal

Advertorial

Je loopt dagelijks door de hal van je huis heen en voor gasten die over de vloer komen is dat het eerste wat ze van je woning te zien krijgen. Des te leuker is het om die ruimte in huis gezellig in te richten, zodat het er uitnodigend uitziet. Benieuwd hoe je je hal op een mooie manier inricht? Wij zetten hieronder wat tips op een rijtje!

Gebruik lichte kleuren

In veel huizen is de hal geen grote ruimte in huis. Als dat ook bij jou het geval is, is het een aanrader om te kiezen voor lichte kleuren. Daarmee lijkt de ruimte namelijk groter dan het daadwerkelijk is. Denk daarbij aan kleuren als wit, beige, taupe of pastelkleuren. Je kunt lichte kleuren terug laten komen op je muren en het plafond, maar ook in je meubels en accessoires in de hal.

Voeg een kapstok toe

Denk je aan je hal, dan denk je waarschijnlijk al snel aan een kapstok. Kapstokken zijn te koop in talloze varianten, waardoor je hierin een ruime keuze hebt. Hoe je kapstok eruitziet, bepaalt al voor een deel hoe je hal eruit komt te zien. Ben je de hal van je nieuwe huis aan het inrichten of zoek je een kapstok die je huidige exemplaar kan vervangen? Dan is het goed om na te denken over welke stijl je mooi vindt. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit industriële kapstokken, landelijke of moderne kapstokken, die gemaakt zijn van diverse materialen. 

Voor voldoende opbergruimte zorgen

Een andere tip bij het inrichten van de hal, is zorgen voor voldoende opbergruimte. De kans is groot dat je je schoenen in de hal opbergt en daar moet natuurlijk wel ruimte voor zijn. Dat is mogelijk met een schoenenkast, schoenenrek of een kastenwand waarin je allerlei spullen kwijt kunt. Zoek functionele meubels uit en zet niet je hele hal er vol mee. Als het een kleine ruimte betreft, kan het chaotisch ogen als je veel meubels hebt staan. 

Decoratie toevoegen

De ruimte meer sfeer geven doe je door decoratie toe te voegen. Dat is mogelijk met bijvoorbeeld een ronde spiegel, sfeerverlichting, schilderijen, fotolijstjes, een vloerkleed, vazen, geurstokjes en planten. Met zulke accessoires maak je de hal binnen no time gezelliger. 

Lichte kleuren gebruiken, een houten kapstok kopen, opbergruimte realiseren en decoratie toevoegen: het zijn goede tips om je hal op een sfeervolle manier in te richten. Houd deze tips dus zeker in je achterhoofd als je de hal in huis graag een make-over geeft!

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant