FC Weesp faalt met afronden kansen

Vooral het falen met grote kansen heeft FC Weesp zondag de dag om gedaan tegen CDW. De Weespers kregen vooral voor rust volop kansen op de zege, maar moesten met 3-1 toch de meerdere erkennen. FC Weesp startte erg sterk en kon goed omgaan met het spel van CDW. Dat leverde al vroeg resultaat op. Na een goede manoeuvre van Koen Buddenburg schoot Jasper Spanjerberg de bal raak. Daarna had FC Weesp geen antwoord op dode spelmomenten en kwam CDW terug.

De Weespers kregen vervolgens meerdere grote kansen om de voorsprong terug te pakken, maar scoren lukte geen moment. De Weespers faalden te veel met de kansen en dat koste de ploeg de kop. Na rust zorgde CDW meer en meer voor gevaar en was er van goed voetbal van FC Weesp geen sprake. De Weespers opteerden vooral de lange bal en konden geen enkel gevaar voetballend oplossen. CDW greep de kans op de zege en maakte het duel goed af.

Geen resultaat zaterdagelftal FC Weesp

Ondanks dat FC Weesp vanaf de aftrap de betere ploeg was, heeft het zaterdagelftal van de club geen zege kunnen pakken. Twee kansen waren genoeg voor tegenstander 't Vliegdorp om de punten van FC Weesp af te snoepen: 0-2. FC Weesp kreeg al vroeg kansen op een resultaat, maar pech bleek de ploeg parten te spelen. Af en toe was het opvallend hoe grote kansen geen treffers opleverden. Doordat FC Weesp geen doelpunten maakte, kreeg de opponent kansen.

FC Weesp gaf twee kansen weg en deze werden door 't Vliegdorp goed benut. Dat leverde voor rust een 0-2 achterstand op voor de Weespers. Na de rust waren er wederom veel kansen voor FC Weesp om voor een ommekeer te zorgen, maar net als voor de theepauze hadden de Weespers veel pech met afronden. Zelfs vanaf elf meter konden de Weespers geen tegentreffer produceren. Dat had als resultaat dat de goed spelende Weespers geen loon naar werk kregen.

Punt voor We HaVe na slecht duel

Door het herfstweer kwam er zondag geen moment echt goed handbal van We HaVe en DSG. Dat had tot gevolg dat de Weesper handballers en de tegenstander geen spektakel verzorgen en met een tegenvallende 12-12 van het veld stapten. Vooral door dat de bal erg glad was, kwamen aanvallen van We HaVe en DSG slecht van de grond. We HaVe kwam wat later op stoom, maar kon steeds goed terugkomen. De Weespers speelden steeds beter, maar haalden geen moment het vertrouwde niveau.

Geen zware klus handbalsters

Zonder al te veel problemen hebben de handbalsters van We HaVe zondag afstand genomen van Baarn: 11-15. We HaVe stond zowel aanvallend als op het achterveld sterk en vormde zo een blok voor Baarn. De opponent kon geen moment echt voor gevaar zorgen. Al na de eerste helft was er met 4-9 een goede marge voor de Weesper handbalsters. Na rust kon Baarn geen ommekeer forceren en kon We HaVe al vroeg de punten pakken.

Forse nederlaag Oberon

Een te hoog gegrepen tegenstander was afgelopen weekend de voornaamste reden voor de nederlaag van Oberon. De Weespers volleyballers verloren met 4-0. VIF was vanaf de eerste bal sterker en kon zonder problemen de punten op het scorebord zetten. Na een zeer tegenvallende eerste set, welke Oberon met 25-13 verloor, werden de Weespers wel wat beter. Toch bleef de marge tussen VIF en Oberon groot: 25-20, 25-18 en 25-19.

Nederlaag voor waterpoloërs

Vooral doordat de waterpoloërs vergaten opdrachten na te komen, heeft Triton zaterdagavond verloren van ZV Hoorn. De Weespers gaven de tegenstander teveel meters en verloren daardoor met 5-9. ZV Hoorn kon met twee sterker spelers meedere keren voor gevaar zorgen. De waterpoloërs waren daar op voorbereid, maar vergaten de opdrachten na te komen. Daardoor konden de Weespers geen moment echt voor tegendruk zorgen en greep ZV Hoorn de kansen op de zege aan.

Koploper te sterk voor The Victory

Beter spel en vooral sterkere spelers van de tegenstander hebben ervoor gezorgd dat The Victory zaterdag verloren heeft van ILAC. De koploper was met 6-4 sterker dan de Weespers. Ondanks het goede spel van de tegenstander kon een sterk The Victory voor veel problemen aan de kant van ILAC zorgen. Door twee zeges van Dennis Visser, één van Berry Kruger en een gewonnen dubbel pakten de Weespers toch vier punten.