Afbeelding

FC Weesp bekert verder

Algemeen

WEESP - Ondanks een tegenvallend duel heeft FC Weesp een plaats voor de volgende bekerronde gepakt. De Weespers pakten tegen vierdeklasser VVC een 5-2 zege, maar van hoogstaand voetbal was geen moment sprake. 

FC Weesp had een groot gebrek aan fut en dat was vanaf de aftrap ook goed merkbaar. Toch was FC Weesp op halve krachten een stuk beter dan VVC. Dat resulteerde al vroeg tot een eerste goal van de voet van Marcin Kmiciek. VVC kwam echter snel terug, maar het bleek slechts een plaagstootje. FC Weesp kon het duel zeker stellen na nog twee goals van Kmiciek en treffers van Buddy Buddenberg en Rick van der Burg. 

Ondanks de zege was coach Charles Loots ontevreden. "Het spel kon heel veel beter, maar echt te klagen hebben we niet", concludeerde de oefenmeester. "We hoopten de volgende ronde te halen en dat hebben we kunnen doen. Daar mogen we ook tevreden over zijn, maar al met al moet je tegen zo'n tegenstander een veel beter resultaat kunnen boeken."

Bekerduel voetbalsters gestaakt
Door een forse charge op FC Weesp-keepster Helen van der Weij heeft de scheidsrechter het bekerduel tussen FC Weesp en Buitenboys zondag vlak voor het slot (4-3) gestaakt.

Het duel werd al meteen gekenmerkt door veel opstootjes. Ondanks dat speelde FC Weesp wel goed en kon het door goals van Tess Brunekreef (2x) en Robien Lorent wel voor gevaar zorgen. De tegenstander was pakte de duels hard aan, maar dat was wel reden voor staken. Vlak voor het slot haalde een aanvalsters van de tegenstander zo hard door dat de keepster een blessure aan de hand opliep. De scheidsrechter vond het daarna wel genoeg. 
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant