Samir Rahmouni
Samir Rahmouni

Rahmouni reageert op Radio Weesp

Algemeen Dossier: Samir Rahmouni uit raad gezet

WEESP - Samir Rahmouni reageert vanavond op Radio Weesp uitgebreid op zijn gedwongen ontslag uit de gemeenteraad. "Ik wil de Weespers, en vooral mijn ruim 500 kiezers, uitleggen dat ik niks te verbergen heb." 

Zijn reactie is te horen in het programma Lokaal Centraal van 18.00 tot 19.00 uur.

Rahmouni is door burgemeester Horseling uit de gemeenteraad gezet omdat uit onderzoek van een 'gecertificeerd' bedrijfsrechercebureau zou blijken dat Rahmouni meer in Hilversum verblijft dan in Weesp. Rahmouni geeft toe dat hij ook in Hilversum verblijft en dat hij daar een logische verklaring voor heeft die voortvloeit uit zijn lastige privésituatie. In het radio-interview zegt hij daar meer over. Hij blijft erbij aan de Herengracht in Weesp te wonen en er alles heeft gedaan wat in zijn vermogen ligt om te voldoen aan de Kieswet, die bepaalt dat raadsleden moeten wonen in de plaats waar ze raadslid zijn. 

Volgens Rahmouni speelt er meer; hij kan deze procedure niet los zien van het feit dat hij - naar eigen zeggen - slecht ligt bij burgemeester, wethouders en andere raadsleden. Ook zegt hij dat zijn ontslag al was doorgesproken met andere fractievoorzitters voordat hij afgelopen maandag in een hoorzitting bij de burgemeester zijn verweer mocht voeren. 

Burgemeester Horseling stelde eerder nadrukkelijk dat deze procedure los staat van Rahmouni's raadswerk. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant