Afbeelding

Blij in de wei

Natuur en Milieu

WEESP - Als na de winter de koeien weer de wei in mogen, is het toch wel echt lente. Woensdag was het zover bij biologische boerderij De Groene Griffioen

Om 14.00 uur deed boer Boy Griffioen het hek open en draafden de koeien naar buiten. Langs het pad naar de wei stonden tientallen bezoekers die speciaal voor de 'koeiendans' naar de boerderij gekomen waren.

De koeien hebben maar een kort winterseizoen op stal achter de rug, in december liepen de koeien nog buiten. De vrijloopstal met houtsnippers waar de koeien 's winters staan, is ruim en open waardoor er veel bewegingsruimte, frisse lucht en zonlicht is. 

Herkauwen
Onder grote belangstelling begon voor de koeien het weideseizoen ook nog eens vroeg. Na wat rennen en springen was het tijd om van het verse lentegras te eten en daarna lekker in het groen te herkauwen. Veel mensen bleven nog even op het boerenerf om bij de twee pasgeboren kalfjes te kijken, op de skelter rond te rijden of te genieten van een ijsje gemaakt van melk van de eigen koeien.

Graskaas
Het start van het weideseizoen betekent ook dat er weer graskaas gemaakt kan worden. Komende weken maakt De Groene Griffioen extra veel kaas, over een week of vier moet die klaar zijn.


Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant