Afbeelding
Foto: André Verheul

Gemeente gaat ook hogere 'Weesperkeien' weggeven

Politiek

WEESP - De gemeente Weesp gaat meer geld weggeven als Weesperkei, de laagdrempelige subsidie voor sociale activiteiten en initiatieven. Dat plan heeft het gemeentebestuur. Er wordt gedacht aan bedragen oplopend tot duizend euro. 

De Weesperkei bestaat nu drie jaar. De gemeente geeft nu bedragen van maximaal tweehonderdvijftig euro aan onder meer buurtbarbecues of andere activiteiten die 'de samenhang in de leefomgeving bevorderen'. De afgelopen jaren bleek het bedrag van 250 euro soms te star. Daar komt nog eens bovenop dat er elk jaar nog een aanzienlijk budget van zo'n zeven- tot achtduizend euro blijft liggen en er soms sympathieke aanvragen zijn geweest die meer baat hadden gehad bij een hoger bedrag. 

De Weesperkei wordt daarom nu onderverdeeld in vier categorieën met subsidiebedragen van maximaal honderd, tweehonderdvijftig, vijfhonderd en duizend euro. De gemeente heeft per categorie criteria vastgelegd.

Of het plan met de Weesperkei echt doorgaat hangt nog wel af van de gemeenteraad. De nieuwe verordening wordt binnenkort voorgelegd. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant