Afbeelding

Stille tocht luidt herdenking in

Algemeen

WEESP – De Stichting Nationale Herdenkingen Weesp heeft dit jaar een nieuwe draai gegeven aan de gebruikelijke dodenherdenking op vrijdag 4 mei. Iedereen is welkom om mee te lopen in de stille tocht die om 19.10 uur vertrekt vanaf de synagoge naar het monument op de Ossenmarkt. 

De afgelopen twee jaar was de tocht na de herdenking, maar dit jaar is het dus omgedraaid. Dit heeft het comité besloten mede op verzoek van Weespers. De tocht wordt overigens begeleid door trommelaars van de Adelaar.

De officiële herdenking begint om 19.25 uur. Het programma bestaat uit muziek van het Saxofoonkwartet, koorzang, voordracht van een gedicht, toespraak door de burgemeester, de taptoe en om 20.00 uur is het uiteraard twee minuten stil. Daarna volgt de kranslegging en komt een defilé langs het monument.

Vanaf 20.45 uur is iedereen welkom in de Laurentiuskerk aan de Herengracht voor een passend concert. Prominente musici en solisten brengen daar het Requim van de Engelse componist en koordirigent J. Rutter. De toegang is gratis.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant