Aan een tafeltje zitten mag niet, maar buiten of thuis genieten van een ijsje - of andere afhaalmaaltijd - kan wel weer.
Aan een tafeltje zitten mag niet, maar buiten of thuis genieten van een ijsje - of andere afhaalmaaltijd - kan wel weer.

'Omzet eerste dag is voor de Voedselbank'

B2b Corona

WEESP -  Het afhalen en thuisbezorgen van eten blijft toegestaan. Dat betekent bijvoorbeeld dat Nelis IJssalon woensdag weer open kan. De eerste dagopbrengst wordt geschonken aan De Voedselbank.

Maandag leek het er nog op dat het afhalen van eten in een restaurant of bar ook niet meer mocht. Maar aan het einde van de dag kwam het verlossende bericht dat eten afhalen toch kan. Voor restaurants die nu nog geen afhaalfunctie hebben, wordt gekeken of ze toestemming kunnen krijgen om die te openen. 

"We zijn hier heel blij mee", zegt Jonathan Sas, eigenaar van de ijssalon . "Omdat we weer helemaal moeten opstarten en ijs bereiden, lukt het niet om dinsdag alweer open te gaan, maar woensdag kunnen we weer ijs verkopen."

Goede doel
De opbrengst van de ijsjes die woensdag weer gekocht kunnen worden, is bestemd voor het goede doel onder het motto: 'Omdat niet iedereen kan hamsteren, doneren wij de omzet van woensdag 18 maart aan De Voedselbank Weesp'.

Ook de andere afhaalrestaurants in Weesp, die de deuren zondagavond om 18.00 uur ook al gesloten hadden, kunnen nu in theorie weer open. Wat nog steeds niet mag, is ijs - of andere voedingswaren - in het restaurant op eten of drinken. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant