Afbeelding

Veilig feestvieren: Koningsdag online

Algemeen

WEESP - Al eerder berichtten wij over de alternatieve plannen van de Oranjevereniging Weesp voor Koningsdag 2020. Voorzitter Gerda de Weerdt was daarna zelfs bij Goedemorgen Nederland om hierover op tv te vertellen. Inmiddels begint het alternatieve feest vorm te krijgen. 

Weesper Berry van Raay meldde zich bij de OVW, hij werkt als geluidstechnicus bij de Nationale Opera & Ballet. Berry kwam met het  idee om een YouTube-kanaal te vullen met filmpjes en bijdragen van bekende en minder bekende Weespers. De toespraak van de burgemeester en het Wilhelmus zal hier dan ook uitgezonden worden. Een soort alternatieve Radio & TV Weesp voor één dag. 

Maak een filmpje
Voor dit idee heeft de OVW de hulp van Weespers nodig. Iedereen die het leuk vindt, kan een filmpje aanleveren - gewoon een horizontale opname met de smartphone. Enige voorwaarde is dat het iets met Koningsdag te maken heeft en iets persoonlijks vertelt over jou of jouw gezin als Weespers in tijden van Corona. Vertel wat Oranje voor jou betekent, op welke Weesper je juist nu trots bent. Deel mooie herinnering aan eerdere Koningsdagen/Koninginnedagen. Laat weten hoe het met je gaat nu tijdens de crisis: Hoe kom je de tijd door, heb je tips voor anderen? En omdat er bij feest muziek hoort: van welk liedje wordt je blij? Klik hier voor een filmpje, waarin voorzitter Gerda de Weerdt de oproep doet. 

De leukste inzendingen worden beloond met een prijs. Bij heel veel inzendingen wordt er een selectie gemaakt. De uiterlijke datum voor inzenden is 20 april 2020. Bijdragen kunnen worden gemaild naar 2020@oranjeverenigingweesp.nl. Vermeld daarbij naam en leeftijd. 

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Bezoek burgemeester Halsema na explosie ‘Inwoners moeten weten dat we ons bekommeren om Weesp’ Algemeen 30 jun, 15:24
Afbeelding
Snelheidsadvies 20 km/uur voor fietsers Lange Muiderweg Algemeen 30 jun, 14:25
Logo
Afbeelding
Wildlife Rietluipaard gesignaleerd bij Uitermeer Natuur en Milieu 30 jun, 14:00
Afbeelding
De wolf op bezoek Column GNR 30 jun, 12:30
Logo
Afbeelding
Explosie Aart van der Leeuwstraat ‘Het is een aanslag van buitenaf’ Algemeen 30 jun, 12:20
Afbeelding
Explosie in woning op de Aart van der Leeuwstraat Algemeen 30 jun, 09:52
Logo
Afbeelding
Eerste ledenvergadering Weesper Vereniging popelt om aan de slag te gaan Algemeen 29 jun, 15:36
Afbeelding
WTC vraagt omgevingsvergunning aanleg padelbanen aan Algemeen 29 jun, 13:12
Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief