Afbeelding
Foto: Crea Kids Weesp

Al 60 ouderen verrast met knutselwerkjes, op naar de 100

Buurt / wijk

WEESP - Bij alle lieve acties om ouderen in Weesp die geen bezoek mogen ontvangen een hart onder de riem te steken, worden ook de eenzame ouderen die zelfstandig wonen niet vergeten.

Cindy Kooijman, geestelijk verzorger bij een ouderenzorginstelling, begon een week of twee geleden een knutselactie voor eenzame ouderen: Crea Kids Weesp. Kinderen kunnen zo met knutsels laten merken dat er aan ze gedacht wordt.

In de eerste ronde werden 20 knutsels en brieven ingezameld en rondgebracht door medewerkers van Versa Welzijn. Bewoners van de Wintertuin en mensen die zelfstandig wonen en waarvan de thuiszorg weet dat ze niet veel aanspraak hebben, werden verrast met een knutselwerkje.

Mensen met dementie
Deze week werden er maar liefst veertig knutsels ingeleverd. Die vinden via het Alzheimer Café Weesp hun weg naar weer andere ouderen in Weesp en hun mantelzorgers. Deze mensen met dementie die nog thuis wonen kunnen nu bijvoorbeeld ook niet naar een dagopvang.

Ronde 3
In een derde ronde hoopt Kooijman op nog eens minstens veertig knutsels, zodat de teller op 100 komt te staan. Dat schiet al op, 25 kinderen van de Van der Muelen Vastwijkschool hebben bloempotten versierd die ze aan de actie van Crea Kids geven.

Extra leuke reden om mee te doen: voor de origineelste knutselwerkjes zijn er leuke prijsjes.

Inleveren van knutsels kan nog tot en met 19 april in een speciale box die staat bij Bloemendalerpoldersingel 40.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant