Afbeelding

De nieuwe Bert Muns ligt in de schappen

Algemeen

WEESP De Weesper schrijver Bert Muns heeft opnieuw een bijzonder verhaal opgetekend. Of liever gezegd: een aaneenschakeling van bijzondere verhalen. In De Wijkagent valt te lezen wat de inmiddels gepensioneerde politieagent Jan Schoenmaker zoal meemaakte in al die jaren dat de Utrechtse tippelzone zijn werkgebied was. 

Muns begon zijn schrijverscarrière met misdaadromans, maar is zich steeds meer gaan toeleggen op ghostwriting, omdat: “De waarheid de fictie vaak vele malen overtreft”. Hij kent Schoenmaker al jaren, omdat Muns opgroeide in de Utrechtse wijk Kanaleneiland waar Jan toen al werkzaam was. “Een van mijn fietsroutes naar school was de Europalaan, waar later die tippelzone zou komen.” 

Schatkist
Later, toen Muns bij Politie Amsterdam was gaan werken, bracht een collega die overgestapt was van Amsterdam naar Utrecht hem in contact met Jan Schoenmaker. De Weesper besefte al snel dat de markante wijkagent een wandelende schatkist aan bijzondere verhalen was. Vele, vele uren heeft Muns de voormalige Utrechtse wijkagent geïnterviewd. De ene keer reed hij naar Utrecht, de andere keer reed Schoenmaker naar Weesp.

“Jan zit vol bizarre en soms ook hilarische verhalen, maar wat als een rode draad door zijn carrière loopt is zijn inzet om meisjes uit de greep van mensenhandel en harddrugs te redden - of er op zijn minst voor te zorgen dat ze zo veilig mogelijk waren.”

Het boek is in Weesp bij Pezzi Pazzi te koop, en online bij onder meer bol.com

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant