In 2019 ging de prijs naar Weesp Chamber Music Festival.
In 2019 ging de prijs naar Weesp Chamber Music Festival. Foto: WeesperNieuws

Genomineerden Cultuurprijs Weesp bekend

Algemeen

WEESP De genomineerden voor de Cultuurprijs Weesp 2021 zijn bekend. De drie kanshebbers zijn kunstenaar Jurriaan Molenaar, muzikant/dirigent Marco de Jong en dichter Co Woudsma.

De inwoners van Weesp konden afgelopen voorjaar suggesties doen. Een jury heeft vervolgens een selectie gemaakt. Nu kunnen de Weespers hier weer op reageren door hun stem op een van de drie genomineerden uit te brengen. De jury neemt het publieksoordeel mee in de uiteindelijke keuze. 

Over de genomineerden: 
Kunstschilder Jurriaan Molenaar is een bekende naam in zowel de nationale als de internationale kunstwereld. Maar ook op lokaal niveau draagt hij bij aan kunst en cultuur. Zo organiseerde hij afgelopen winter samen met fotograaf Reinier van der Aart een venstertentoonstelling in de etalage van de City of Wesopa. Vanwege de lockdown was alles dicht, maar wandelaars en passanten konden hier toch genieten van steeds wisselende kunst.

Marco de Jong is een van de drijvende krachten achter het muzikale leven in Weesp. Hij is muzikant, oud dirigent van de Adelaar, dirigent van het Kroonkoor en coördinator van de Weesper afdeling van de Gooische Muziekschool. Ook is of was hij nauw betrokken bij belangrijke muzikale evenementen in de stad, waaronder Friends in Concert tijdens Weesp 650, het Concert aan de Steiger en het Weesper Kapellenfestival. Voor stichting Jubal voert hij diverse jeugdprojecten uit.

De in Weesp geboren en getogen dichter Co Woudsma is niet meer van de stad los te denken. Al meer dan dertig jaar schrijft hij poëzie. In 1997 verscheen zijn eerste dichtbundel, Viewmaster, waarop vele zouden volgen. In 2007 richtte Woudsma met de dichteres Patty Scholten het Dèr Mouwgenootschap op om aandacht te besteden aan het werk van de dichter en wijsgeer J.A. dèr Mouw. 

Stemmen
Een stem uitbrengen kan tot 10 september door een mailtje te sturen naar Brigitte van Dijk-Weesie via cultuurprijsweesp@weesp.nl. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de uitreiking op 25 november in het stadhuis. De cultuurprijs is een tweejaarlijkse prijs. In 2019 won Weesp Chamber Music Festival. Aan de prijs is een bedrag van 1500 euro verbonden. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant