Afbeelding
Foto: Wim Gerrits

Weesp haalt 12.200 euro op voor KWF Kankerbestrijding

Algemeen

WEESP Tijdens de KWF-collecteweek in Weesp is door vrijwilligers 12.200 euro opgehaald.

Heleen Heijnis, KWF coördinator in Weesp, is blij dat de grens van 12.000 euro gepasseerd is. “Een aantal jaar geleden heb ik me ten doel gesteld om ooit weer boven de 12000 euro te komen met de collecte in Weesp. Helaas zag ik het aantal collectanten en de opbrengst al een aantal jaren teruglopen. 2018 was een echt dieptepunt met 8500 euro. De jaren daarna ging de opbrengst langzaam omhoog en nu dus ruim 12000 euro! Ik ben dan ook ontzettend trots op alle collectanten, wijkhoofden én inwoners van Weesp!”

“Dankzij deze giften kan KWF Niet alleen levensreddend onderzoek financieren, maar zich ook inzetten voor een beter leven voor iedereen die leeft met kanker,” schrijft de stichting. Naast contante donaties in de collectebus werd er ook veel gebruik gemaakt van contactloos betalen: ruim 30 procent van de giften kwam binnen via het scannen van een QR-code of via WhatsApp. 

Nieuw dit jaar was dat collectanten op de collectebus een persoonlijke QR-code konden plaatsen, waarmee ze online konden inzien hoeveel ze aan digitale giften hadden opgehaald. “Dat was wel een extra motivatie, want je wilt dat bedrag natuurlijk zo hoog mogelijk zien worden,” aldus Heijnis.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant