Afbeelding

Robbert en Geertje van Koolbergen: 60 jaar lief en leed

Algemeen

WEESP - Robbert en Geertje van Koolbergen uit Weesp stapten 60 jaar geleden in het huwelijksbootje. Burgemeester Horseling kwam donderdagmorgen langs om het diamanten bruidspaar te feliciteren.

Onder het genot van koffie, taart en volop zon blikte de burgervader met het echtpaar in hun woning aan de Aetsveldselaan terug op de afgelopen zestig jaar. Het was een hartelijk gesprek.

Mooie herinneringen waren er aan de ruim vijftig jaar dat Robbert (86) buren was met zijn in 2011 overleden broer Eduard. Eduard was getrouwd met Geertjes zus Alida. Ze kwamen dagelijks bij elkaar over de vloer en waren erg hecht.

Er was sowieso gespreksstof genoeg: Robbert van Koolbergen is decennialang betrokken geweest bij de Van Houtenkerk. In het feestjaar Weesp 650 bestond de kerk 100 jaar. De Weesper had hiervoor een bijzondere tentoonstelling samengesteld, die de geschiedenis van de kerk in beeld bracht.

Hij is nog steeds actief, onder meer binnen De Wintertuin waar hij bridgemiddagen organiseert. Geertje (88) bridget ook nog en zingt samen met zus Alida in het koor van de NPB, elke twee weken in de consistorie van de Van Houtenkerk.

Om het diamanten huwelijk te vieren zijn Robbert en Geertje eind februari met de kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen een weekendje weg geweest.

Vanmiddag is er nog een gezellig samenzijn bij het echtpaar thuis. Voor Bart Horseling was het de laatste keer dat hij een dergelijke visite aflegde, de burgemeester gaat over anderhalve week met pensioen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant