Dementie heeft een grote impact op patiënt en omgeving
Dementie heeft een grote impact op patiënt en omgeving Foto: Pixabay

Alzheimer Nederland zoekt collectanten in Weesp

Algemeen

WEESP Eén op de vijf mensen krijgt met dementie of Alzheimer te maken. Bij vrouwen ligt dat getal nog hoger. Binnenkort wordt in Weesp gecollecteerd voor Alzheimer Nederland, de stichting  die geld inzamelt om meer onderzoek mogelijk te maken. Er worden nog collectanten gezocht.

Wie bekend bent is met dementie weet ongetwijfeld wat een enorme impact deze ziekte heeft. Op de persoon zelf, op zijn of haar familie en omgeving. Dementie is een van de grootste uitdagingen van deze tijd. Meer geld voor onderzoek betekent dat er eerder oplossingen kunnen worden gevonden om dementie de wereld uit te helpen.

Van 6 tot en met 12 november zal in Weesp de collecte van Alzheimer Nederland plaatsvinden. Dorina Homan, coördinator van Alzheimer Nederland in Weesp laat weten nog dringend op zoek te zijn naar mensen die willen helpen door in één (of meerdere) straten te collecteren. Vooral in de wijken Weesp Zuid, Centrum, Leeuwenveld , Weespersluis en het buitengebied zijn nog mensen nodig.

Helpt u mee aan een toekomst zonder dementie? 
Voor vrijblijvende informatie of aanmelden graag een mail naar dorinahoman@gmail.com of via https://www.facebook.com/collecteAlzheimerNederlandWeesp.
Meer informatie: www.alzheimer-nederland.nl/collecte.


Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant