Buurtkamer de Kastanje zoekt een bestuurslid
Buurtkamer de Kastanje zoekt een bestuurslid Foto: WeesperNieuws

Vacatures van de Vrijwilligerscentrale

Algemeen

WEESP - Wel eens nagedacht over vrijwilligerswerk? De Vrijwilligerscentrale belicht drie mooie klussen:

Het Vechtstede College is op zoek naar vrijwilligers voor de lessen Beeldende Vorming 

Je hebt een assisterende functie, waarbij je de docent Beeldende Vorming ondersteunt met het klaarzetten/ opruimen/ uitdelen van materialen en gereedschappen, maar bijvoorbeeld ook helpt met het opruimen van het kunstmagazijn, het ordenen van kasten etc. Tevens help je de leerlingen bij het uitvoeren van verschillende opdrachten. De lessen beeldende vorming zijn erg arbeidsintensief voor één docent, dus een extra paar handen is altijd welkom. Het gaat om minimaal 2 lesuren van 45 minuten per dag. Werktijden in overleg, afhankelijk van het rooster van de desbetreffende docent

Stichting Buurtkamer De Kastanje zoekt enthousiast bestuurslid

Het bestuur van de Stichting Buurtkamer De Kastanje bestaat op dit moment uit drie personen en we zoeken versterking van ons team. Gezien de samenstelling van het bestuur gaat onze voorkeur uit naar een vrouw. Buurtkamer De Kastanje – gevestigd aan de Kastanjelaan 2a – is een gezellige ontmoetingsplek voor de buurt. We bieden activiteiten (zoals kaarten maken) en open inloop, waar je elkaar kunt ontmoeten met een kopje koffie of thee. We hebben 8 vrijwilligers, die beurtelings zorgen voor openen en sluiten en de gasten met koffie of thee ontvangen. De vrijwilligers werken onder verantwoordelijkheid van het bestuur. Vind je het leuk om bestuurstaken uit te voeren – we zoeken ook iemand voor het penningmeesterschap – bij een sociale organisatie, dan zijn we op zoek naar jou. Gemiddeld ben je twee uur per week aan het bestuurslidmaatschap kwijt.

Stichting Mentorschap Noordwest en Midden zoekt een regio-ondersteuner voor mentoren in het Gooi

Stichting Mentorschap Noordwest en Midden biedt mentorschap, uitgevoerd door goed opgeleide vrijwilligers, aan mensen die moeite hebben om hun eigen zorgbelangen te behartigen. Het gaat hierbij om mensen met een verstandelijke beperking, psychiatrisch ziektebeeld of dementie, die geen familie of netwerk hebben.

Als regio-ondersteuner ben je het eerste aanspreekpunt voor onze vrijwillige mentoren in deze regio. Je ondersteunt hen bij de praktische en de administratieve uitvoering van het mentorschap. Ook ben je verantwoordelijk voor het organiseren van bijeenkomsten voor mentoren in jouw regio. Tijdens deze bijeenkomsten kunnen mentoren vraagstukken en ervaringen delen en reflecteren op het mentorschap. Als regio-ondersteuner kun je je tijd flexibel indelen en werk je vooral vanuit huis. Je wordt bij je werk natuurlijk ondersteund door de coördinator. De uitvoering van de functie kost ongeveer 4 uur per week.

Meer informatie of een adviesgesprek?

De vrijwilligerscentrale is bereikbaar op info@vcweesp.nl of 06 - 82 60 59 87. Ook persoonlijke adviesgesprekken zijn mogelijk. Voor alle vacatures kijk op www.vcweesp.nl

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant