Afbeelding

'Provincie, kijk naar Weesper kerk'

Algemeen

WEESP - Het Cuypersgenootschap en de Bond Heemschut leggen zich niet neer bij de gedeeltelijke sloop van de Laurentiuskerk aan de Herengracht in Weesp en roepen de provincie te hulp.

In een gezamenlijke brief aan Provinciale Staten zetten beide erfgoedclubs uiteen waarom ze vinden dat de gemeenteraad van Weesp een verkeerd besluit heeft genomen. In plaats van gedeeltelijke sloop en nieuwbouw (alleen de voorkant en de toren blijven behouden), zien beide instanties nog volop kansen voor een herontwikkeling waarmee de gehele kerk kan blijven bestaan, zo schrijven ze. 

Niet haalbaar
Het bisdom en het kerkbestuur hebben gesteld dat herbestemming van het kerkgebouw is onderzocht en niet haalbaar bleek te zijn. Daarmee hebben ze college en raad van Weesp overtuigd over te gaan tot gedeeltelijke sloop-nieuwbouw. 

Het Cuypersgenootschap en Bond Heemschut vinden die argumentatie veel te wankel en vragen de provincie nu om "aan te dringen op onderzoek naar de mogelijkheden om een zorgvuldige herontwikkeling van dit kerkgebouw te stimuleren".
 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant