Hulp bij geldproblemen
Hulp bij geldproblemen Foto: eyetronic - Fotolia

Schuldhulpverlening: niets om je voor te schamen

Zorg

WEESP Door inflatie en stijgende kosten komen steeds meer mensen in financiële problemen. Of je nu werk hebt of niet, iedereen kan in financiële problemen komen en het is niet iets om je voor te schamen. Wel is het belangrijk om tijdig aan de bel te trekken. Omdat de schuldhulpverlening vaak laat op gang komt gaat Minister Schouten (Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen) daarom de duur van schuldhulpverleningstrajecten bij gemeenten verkorten tot anderhalf jaar en de drempel naar de gemeentelijke hulp verlagen. Op die manier wil de minister bereiken dat meer mensen hulp krijgen en dat zij sneller van hun schulden af zijn. 

  “Mensen lopen lang door met hun schulden voordat zij aan de bel trekken. Vervolgens duurt het nog drie jaar voordat zij een schuldhulptraject hebben doorlopen en weer vooruit kunnen kijken. Tijdens deze periode moeten zij lange tijd van het absolute minimum zien rond te komen. Dat trekt een zware wissel op mensen, waardoor velen het traject niet volhouden en de financiële problemen juist groter worden. Ik wil dat we er eerder bij zijn bij geldzorgen en dat mensen zo snel mogelijk weer verder kunnen met hun leven”, aldus minister Schouten.

Wanneer je schulden hebt kun je in Weesp gratis terecht bij Versa Welzijn voor hulp. Zij zoeken samen met jou naar een oplossing. Heb je geen geld meer om eten te kopen of kun je je huur of je rekeningen niet meer betalen, durf je de post niet meer open te maken, krijg je brieven die je niet begrijpt of waarvan je niet wat wat je er mee moet doen? Voor al deze problemen, en meer, kun je terecht bij Versa Welzijn. Als je niet durft te bellen kun je ook een whatsappbericht sturen naar 06 825 363 27.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant