Afbeelding

Aantal inbraken blijft fors

Politie

WEESP – Een golf van inbraken is het niet meer, maar toch worden er bovengemiddeld veel inbraken gemeld in Weesp. Ook deze week weer.

Vorige week dinsdagavond ziet een oplettende buurtbewoner aan de Waarschapsstraat een man die opvalt door zijn gedrag. De man gaat ook weg als de getuige poolshoogte gaat nemen. Samen met een buurman wordt bij de huizen in de buurt gekeken. In een huis blijkt ingebroken. Aan de achterkant is een raam opengebroken en de slaapkamer is doorzocht. Mogelijk zijn er sieraden weg.

Meer inbraken
Er werd nog meer ingebroken. Aan de Nolenslaan was het dinsdag raak. Daar werd bij een huis tussen 17.30 en 21.00 uur aan de achterkant een raam opengebroken. Het is nog onbekend wat er weg is. Een bewoner van de Heemraadweg komt die dag thuis en ziet dat zijn deuren openstaan. Het huis blijkt doorzocht en twee MacBooks zijn weg.

Pampuslaan
In de nacht van dinsdag op woensdag wordt er ingebroken bij een bedrijf aan de Pampuslaan. Er wordt een rolluik geforceerd en gereedschap meegenomen. Overdag op woensdag wordt een huis aan de Zeeburgstraat opengebroken. Een iPad en horloge worden meegenomen. Als laatste wordt een poging tot inbraak gemeld tussen donderdag en zondag aan de Grote Weer. Daar werd geprobeerd het slot van een achterdeur te forceren.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant