Mantelzorg; je ervaringen delen met anderen.
Mantelzorg; je ervaringen delen met anderen. Foto: Pexels.com

Gespreksgroep dementie voor mantelzorgers

Zorg & gezondheid

Versa Welzijn organiseert, in samenwerking met het Centrum van Levensvragen, gespreksgroepen voor mantelzorgers van mensen met dementie. Tijdens deze gesprekgroepen komen in een veilige en laagdrempelige omgeving verschillende thema’s aanbod. Centraal staat het
uitwisselen van ervaringen om zo van elkaar te leren. Vraag je je wel eens af hoe je het beste om kunt gaan met je dementerende partner of naaste, of zoek je een manier om met je eigen gevoelens om te gaan? Deze ervaringen kun je uitwisselen met andere mantelzorgers.

Thema’s die in de gespreksgroep aan bod komen zijn de omgang met gevoelens van schuld, schaamte of verlies aan zingeving in het leven, verhuizing van een dementerende partner of naaste, de omgang met een zieke partner en de omgang met de eindigheid van het leven.

De bijeenkomsten worden begeleid door Cindy Kooijman en Susan Wognum. Als je aan de gespreksgroep wil deelnemen, vragen wij om je van tevoren aan te melden. Dit kan door je op te geven bij Susan Wognum. (via swognum@versawelzijn.nl of tel: 06-20311867). Voor inhoudelijke vragen of overleg kun je een bericht sturen naar cindy.kooijman@centrumlevensvragengooi.nl.
Er zijn een beperkt aantal inschrijvingen mogelijk.

De bijeenkomsten zijn op maandag 20 maart, 24 april, 15 mei en 22 mei  van 13.15 uur tot 14.45 uur. Bij Versa Welzijn op de Papelaan 99 in Weesp kunt u vanaf 13.00 uur binnenlopen. De reguliere mantelzorg inloop zal op de eerste maandag van de maand gewoon doorgaan.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant