Maandag 10 december houdt Amnesty een schrijfmarathon
Maandag 10 december houdt Amnesty een schrijfmarathon

Schrijven, tekenen of dichten voor mensenrechten

Algemeen

WEESP - Om mensenrechten op de agenda te houden, organiseert Amnesty International een wereldwijde schrijfmarathon. Weespers kunnen hieraan meedoen in de bibliotheek en zich hierbij laten inspireren door 'bekende Weespers'.

Aanstaande maandag wordt herdacht dat het 70 jaar geleden is dat de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens werd aangenomen door de Verenigde Naties. Amnesty organiseert een grote schrijfactie om autoriteiten aan te spreken op hun verantwoordelijkheid én om individuele mensenrechtenverdedigers te steunen.

Goed voorbeeld
Stichting Nationale Herdenkingen Weesp maakt het samen met de bibliotheek ook voor Weespers mogelijk om aan Write for Rights mee te doen. Het herdenkingscomité heeft bekende en minder bekende Weespers benaderd om het goede voorbeeld te geven. Onder meer cabaretière Sara Kroos, theaterdirecteur Danielle Meijer, FNV-vicevoorzitter Kitty Jong, burgemeester Bas Jan van Bochove en diverse lokale politici hebben toegezegd een brief te komen schrijven.

De bibliotheek is maandag 10 december open van 10.00 tot 22.00 uur. 's Avonds wordt de schrijfactie omlijst door livemuziek, onder meer door Christiaan de Jong op gitaar.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant