Afbeelding

Politieberichten: oplichter aan de deur en alcoholisten hebben aandacht

Algemeen

WEESP - Een pakketbezorger met snode plannen en overlast van alcoholisten aan de Achtergracht. De politie meldt over de afgelopen week de volgende incidenten. 

Nepbezorger
Weer heeft een nepbezorger geprobeerd een oudere Weespse aan de deur op te lichten. Vrijdag doorzag de Weespse de dief toen die aanbelde bij haar huis aan de Rembrandt van Rijnstraat.

De oplichter deed zich voor als een pakketbezorger. Hij vertelde een pakje te hebben, alleen de vrouw moest wel 60 cent pinnen. De vrouw vertrouwde het niet en belde de politie. De man maakte zich ondertussen uit de voeten en werd niet meer gevonden.

De politie heeft een signalement vrijgegeven. Het gaat om een lichtgetinte man, 1,75/1,80 meter lang met zwart achterover gekamd haar. Hij droeg een jas die bij een bezorger past. Hij had een opvallend oog, mogelijk was hij een kant blind of slechtziend.

Getuigen worden opgeroepen te bellen met 0900-8844.

Overlast
De voor overlast zorgende alcoholisten aan de Achtergracht hebben de volle aandacht van de politie. Vorige week kwamen er weer klachten binnen.

De groep zorgt al maanden regelmatig voor overlast. Eerst zaten ze in het parkje Zeerust bij verzorgingshuis Oversingel, maar sinds daar een alcoholverbod is ingesteld is het probleem verplaatst naar een speeltuintje aan de Achtergracht. De politie houdt de groep nauwlettend in de gaten.

Fiets weg
Bij het station is donderdag een grijze Batavus damesfiets gestolen. Het rijwiel werd rond 08.30 uur meegenomen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant