FC Weesp won zaterdag van Eemboys

Opsteker voor FC Weesp na zege

WEESP - Een goede tweede helft heeft FC Weesp zondag de eerste zege van het voetbaljaar bezorgd. De Weespers wonnen afgelopen weekend het derde duel van het jaar knap van VVZA. De Amersfoorters werden met 1-4 aan de kant gezet.

FC Weesp startte wat stroef en kende daarmee wat problemen, maar de foutjes werden al snel goedgemaakt. FC Weesp kon de wedstrijd vervolgens oppakken met goed voetbal en dat leverde ook al snel een eerste treffer op. VVZA antwoordde echter meteen met een tegentreffer. Na rust was het spelbeeld totaal veranderd. VVZA leek geen kracht meer te hebben en speelde op een veel lager tempo. Dat kon FC Weesp goed benutten. De Weespers zochten steeds meer de aanval, zorgden daardoor voor gevaar en konden nog 3 goals maken.

Eerste zege zaterdagelftal
Vooral door veel vechtlust na rust heeft het zaterdagelftal van FC Weesp deze week de eerste punten kunnen pakken. De nog puntloze Weespers wonnen van Eemboys, dat de afgelopen weken wel een sterke start kende: 2-1.

FC Weesp startte voetballend goed en had de hele eerste helft het betere van het spel. Met een aantal goed opgezette aanvallen konden de Weespers voor gevaar zorgen, maar echt grote kansen of goals bleven achterwege. Sterker nog, Eemboys kon nog voor de rust op voorsprong komen. Na de rust was het spel van de Weespers wat slechter, maar kreeg FC Weesp een grote kans om met een strafschop terug te komen. FC Weesp had aan één counter voldoende om de zege te pakken; Jerry van Wonderen kon na een snelle aanval de 2-1 op het scorebord zetten.