Afbeelding

Vrijwilligerswerk (in de baas z’n tijd)

Algemeen

WEESP - Kletsen, inpakken of snoeien in de baas z’n tijd. Dat uurtje dat jij er in kunt steken is ontzettend waardevol. De Vrijwilligerscentrale selecteerde weer een paar mooie klussen.

Word Kletsmaatje bij Stichting Het Begint met Taal
We zijn dringend op zoek naar meer vrijwilligers. Veel nieuwkomers willen graag hun Nederlands oefenen. Meld je snel als vrijwilliger en/of maak je netwerk enthousiast om ook kletsmaatje te worden. Met wekelijks één uur kletsen maak je een groot verschil!

Je bent Nederlands, nieuwsgierig en staat open voor verschillende culturen en bent 1 uur per week beschikbaar. Je hebt interesse in taal. Je hoeft geen docenten-achtergrond te hebben. Het gaat vooral om oefenen met spreken en luisteren!

Kerstpakketten inpakken met familie of collega’s
Elk jaar houdt Clothing4u een kerstactie. Zo ook weer dit jaar! Kinderen die het afgelopen jaar een kledingpakket hebben ontvangen mogen zich aanmelden voor deze kerstactie. Wij verwachten dit jaar zo’n 500 kerstpakketten te maken, maar deze cadeautjes moeten ook weer ingepakt worden natuurlijk! Helpt u met uw collega’s, vrienden of familie een keertje mee? Dit kan van maandag tot donderdag tussen 09.00 en 12.00.

Vice Versa: vrijwilligerswerk onder werktijd
Ook bij andere organisaties in Weesp en omgeving kun je samen met je collega’s vrijwilligerswerk doen. Steeds meer bedrijven stellen medewerkers in staat om onder werktijd vrijwilligerswerk te doen, dit wordt ook wel corporate volunteering genoemd. Ook een maatschappelijk teamuitje organiseren we graag. Het is weer eens wat anders dan een escaperoom of bowlen.

Zo kun je bijvoorbeeld met je collega’s je handen uit de mouwen steken door aan de slag te gaan in de tuin van een zorgcentrum of een dierenopvang. Snoeien, nieuwe struiken planten, een hek repareren of een bankje schilderen. Of ga je liever als team een dagje op stap? Met bewoners van een zorgcentrum of mensen met een verstandelijke beperking? Breng een bezoek aan een dierentuin of museum, maak een stadswandeling en ga daarna gezellig iets drinken met elkaar op een terrasje. Ook jullie kennis is waardevol. Denk mee met een businesscase van een theater of sportclub.

Meer informatie: www.versavrijwilligerscentrale.nl/viceversa

Meer informatie of een adviesgesprek? 
Op dinsdag tussen 11.00 en 12.00 uur is er op de Papelaan 99 een inloopspreekuur om alle vragen over vrijwilligerswerk te stellen. Ook persoonlijke adviesgesprekken zijn mogelijk.
De vrijwilligerscentrale is bereikbaar op info@vcweesp.nl of 06 - 82 60 59 87. Voor alle vacatures kijk op www.vcweesp.nl

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant