Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Rondreis van poëzie door onze regio

Cultureel

WEESP Gooi en Vechtstreek is altijd een inspiratiebron voor dichters geweest. De Weesper bibliotheek wijdt er donderdag 5 september een themaochtend aan.

Veel dichters hebben geschreven over het Gooi en omstreken: gedichten over Weesp, Loosdrecht, Bussum, Eemnes, Hilversum en de andere dorpen, over lief en leed, over eigentijdse gebouwen, een verlaten huisje in het bos, de Gooise stoomtram/moordenaar, de Larense kermis, de polder van Eemnes, smartlappen, scheldkanonnades en mooie natuurimpressies.

Zelfs een ode aan Weesp
En ook gedichten waarin tranen vloeien, waarin de eigendunk van Bussumers en Hilversummers wordt afgekraakt, waarin de 's-Gravelandse buitenplaatsen worden opgehemeld. Zelfs een gedicht over de Ankeveense plas en een ode aan Weesp.

Teksten en beelden
Die grote afwisseling van gedichten komt aan bod op donderdag 5 september in een presentatie door Willibrord Ruigrok. Er zijn steeds afbeeldingen op het witte doek en er worden teksten geprojecteerd. De oudste van rond 1300 en de recentste van vorig jaar. Op 5 september dus, van 10.00 tot 12.00 uur in Bibliotheek Gooi en meer vestiging Weesp. Iedereen is welkom, entree vrij.

Gedichtje

Ter aanvulling stuurde de bibliotheek ons dit korte gedichtje van Lykele Zwanenburg uit Weesp, getiteld: Kwatrijn voor Weesp

Het stadje is, van gracht tot gracht,

Groter en kleiner dan je dacht.

Eén plein heet er Het Kleine Plein.

Dat moet wel een groot stadje zijn.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant