Merel en Bas tijdens een proefrit op de Mont Ventoux
Merel en Bas tijdens een proefrit op de Mont Ventoux

Bas en Merel gaan de Mont Ventoux op voor het goede doel

Algemeen

WEESP – Ondanks dat hij dan de WeesperNieuws Triatlon nog in de benen heeft, gaat Weesper Bas Aalst op 7 september trachten om voor het goede doel zo vaak mogelijk de Franse Mont Ventoux op te fietsen.

Samen met vriendin Merel Verlinden maakt Bas Aalst deel uit van het team UniGroup UTS, bestaande uit vijfentwintig man en vijf nationaliteiten. "Het evenement 'Ven2-4Cancer'( Ventoux for Cancer) is de Belgische variant van het Nederlandse initiatief Alpe d'HuZes. De opbrengst gaat naar de Vlaamse Liga tegen Kanker. Beide dienen hetzelfde doel: geld inzamelen voor de bestrijding van kanker", legt Merel Verlinden uit.

"Alleen is de Mont Ventoux bijna twee maal zo lang als de Alpe d'Huez (22 km) en met een gemiddelde helling van 8-10% veel zwaarder." Merel hoopt twee keer de tocht vol te maken. Bas gaat voor nog vaker, maar hoe vaak is afhankelijk van zijn herstel van de WeesperNieuws Triatlon. "We zijn erg gemotiveerd", zegt de Weespse. "Ook in onze familie en kennissenkring hebben wij met kanker te maken. Wij hopen op deze manier een klein steentje te kunnen bijdragen."

Steun Bas Aalst en Merel Verlinden via www.ven2-4cancer.nl onder vermelding van Bas Aalst/Merel Verlinden.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant