Help iemand met Nederlands leren
Help iemand met Nederlands leren Foto: Vrijwilligerscentrale

Vacatures van de Vrijwilligerscentrale

Algemeen

WEESP - De Vrijwilligerscentrale selecteerde weer enkele top-jobs: kunstklussen of taalklussen: je hulp wordt enorm gewaardeerd.

Ben je technisch aangelegd en heb je interesse in kunst?
Weespers aan de wand organiseert ieder jaar tijdens Pinksteren een kunstmanifestatie. Hiervoor zijn ze op zoek naar iemand die hen kan ondersteunen met de opbouw van het lichtplan in de Van Houtenkerk. Kun jij zelfstandig werken en o.a. de volgende zaken oppakken? Steiger huren en opbouwen in de Van Houtenkerk om lichtplan in te hangen. Personeel regelen om lichtplan in te hangen en kunstwerken uit te lichten. Na Pinksteren moet alles weer afgebroken en opgeruimd worden.

Versa Welzijn zoekt taalmaatjes
Spreek jij goed Nederlands? Ben je geïnteresseerd in andere culturen en wil jij iemand graag helpen om (beter) Nederlands te leren spreken? En heb je een uurtje per week tijd? Dan is taalmaatje bij Versa Welzijn misschien wel iets voor jou! Als taalmaatje word je gekoppeld aan iemand die graag (beter) Nederlands wil leren spreken. Het gaat vaak om statushouders. Deze mensen gaan naar een taalschool maar willen daarnaast ook hun spreekvaardigheid verbeteren. Dit kun je doen door bijvoorbeeld te gaan wandelen en ondertussen te praten over van alles en nog wat. Of je ontmoet elkaar in de bibliotheek en maakt gebruik van de aanwezige boeken.

Weesp Bedankt
Doe je vrijwilligerswerk in Weesp en heb je nog geen cadeautje uitgezocht? Dan is dit je laatste kans! Deze week verschijnt het laatste cadeau. Twee drankjes en een portie bitterballen bij Café-Restaurant De Eendracht. Met wie proost jij alvast op het nieuwe jaar? www.weesp-bedankt.nl

Meer informatie of een adviesgesprek?
De vrijwilligerscentrale is bereikbaar op info@vcweesp.nl of 06 - 82 60 59 87. Ook persoonlijke adviesgesprekken zijn mogelijk. Voor alle vacatures kijk op www.vcweesp.nl

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant