Afbeelding

Sterk maken voor 'eerlijke herkansing' kerk en tuin

Algemeen

WEESP - Kees Sietsma is vastbesloten om aan te tonen dat het gedeeltelijk slopen van de Laurentiuskerk niet nodig is. Samen met anderen is hij een onderzoek begonnen om alle feiten te verzamelen die met de kerk te maken hebben. 

"Uit het feitenonderzoek blijkt voorlopig dat het een aanname betreft dat het kerkgebouw gedeeltelijk gesloopt moet worden en dat het besluit van de gemeenteraad hoogstwaarschijnlijk niet is gebaseerd na kennisname van alle feiten", zo is de voorlopige conclusie van Sietsma, die achter de kerk woont.

Stadspark
Hij heeft nu de stichting Kerk en Stadspark Weesp opgericht. Deze stichting pleit voor een "eerlijke herkansing voor kerk en stadspark". Ze wil aantonen dat het slopen van de kerk niet nodig is en daarmee de kerktuin behouden kan blijven. Het bestuur van de stichting wordt verder gevormd door Wim Nagel en Bertie Geurts. Gjalt Zondergeld treedt op als adviseur. 

Rechter
Via website www.KerkenStadsparkWeesp.nl melden ze hun bijzonderheden. Daar worden ook juridische procedures aangekondigd. 

Het feitenonderzoek is nog niet klaar en eindconclusies kunnen nog niet worden getrokken omdat het bouwplan steeds wijzigt, zo meldt Sietsma.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant