Aan je techniek werken en fietsvrienden maken.
Aan je techniek werken en fietsvrienden maken. Foto: Aangeleverd TFC Weesp

Start2Bike bij Toerfietsclub Weesp

Sport

WEESP - Een racefiets, dat is toch andere koek. Veel mensen kopen vol enthousiasme een racefiets maar komen er al gauw achter dat remmen, schakelen en in balans blijven op zo’n fiets toch wel wat anders is dan fietsen op een gewone fiets. Om dit goed onder de knie te krijgen, naast nog heel veel andere basistechnieken, kun je Start2Bike trainingen volgen bij Toerfietsclub Weesp (TFC).

Samen met deskundige trainers en andere gelijkgestemde fietsers werk je aan je basistechniek. Je houding op de fiets, juiste instellingen van stuur en zadel, in- en uitklikken, remtechniek, stuurtechniek, anticiperen en rijden in een groep zijn onderdeel van de training sessies. Ook is er volop aandacht voor veilig, sociaal en sportief fietsen.

Na Start2Bike heb je je conditie verbeterd, fiets je veiliger en heb je nieuwe fietsvrienden gemaakt en het vertrouwen en de techniek ontwikkeld om zelf lekker lange afstanden te gaan fietsen. Na de trainingen ben je klaar voor een tocht van 50 kilometer of meer. Alle trainers van Start2Bike hebben een speciale opleiding gevolgd en brengen je alle kneepjes van het wielrennen bij. Voor meer informatie en traininsdagen: www.start2bike.nl


Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant