Afbeelding

Opleiding NLP Practitioner: alles wat je moet weten!

Advertorial

Wil je jezelf persoonlijk ontwikkelen en daar een passende opleiding voor doen? Dan is de opleiding tot NLP Practitioner misschien wel iets voor jou! Het is niet zomaar een opleiding, want je leert hier op een nieuwe manier te kijken naar de wereld om je heen. Ook maak je je communicatie directer en effectiever. Deze vaardigheden kun je dus zowel op privé als op zakelijk gebied gebruiken. Benieuwd geworden en meer weten? Lees dan gauw verder, want in dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over de opleiding tot NLP Practitioner!

Wat is NLP?

NLP is de afkorting voor Neuro Linguistisch Programmeren en het is een methodiek die gericht is op het begrijpen van de manier waarop mensen denken, voelen en communiceren. Het kan helpen bij persoonlijke groei, communicatie, coaching en therapie. Je leert het toe te passen in verschillende contexten en situaties. Je leert ook bepaalde vormen van gedrag en de emoties die daarbij horen te herkennen en hierop in te spelen. Dit zorgt ervoor dat je effectiever communiceert in je dagelijks leven.

Wat houdt de NLP Practitioner opleiding in?

De NLP Practitioner opleiding bestaat uit een aantal blokken en ieder blok focust zich weer op een ander aspect. Hieronder lees je in het kort wat ieder blok inhoudt.

Loslaten vooroordelen

Hier leer je hoe belangrijk inlevingsvermogen is als je effectief wilt leren communiceren. Je leert technieken toe te passen die ervoor zorgen dat een ander meer open begint te staan voor jouw boodschap.

Emotie management

Emotie is ook erg belangrijk en daarom leer je in dit blok hoe je dit kunt gebruiken om jezelf en anderen te beïnvloeden. Je leert onder andere hoe je je eigen emoties onder controle krijgt, aangezien emoties in sommige situaties niet productief zijn. 

Leer je brein te gebruiken

Iedereen gebruikt natuurlijk zijn of haar brein, maar eigenlijk is hier geen gebruiksaanwijzing voor geschreven. Daarom leer je in dit blok hoe je je brein effectief kunt gebruiken en hoe je bepaalde dingen kunt veranderen.

Effectiever en beter communiceren dankzij NLP

In het vierde blok leer je twee methodes om taal anders in te zetten, zodat je effectiever leert communiceren. Je leert hoe je misverstanden kunt voorkomen en hoe je tegen minder weerstand kunt aanlopen als je een boodschap wilt overbrengen. 

Zelfinzicht en zelfreflectie

In dit blok draait het allemaal om jou. Je krijgt een spiegel voorgeschoteld en komt erachter wat je wilt, wat je hebt gedaan en hoe je je toekomst vorm wilt geven. 

Mentale Strategieën

Mentale strategieën zitten in jouw basis en bepalen dus jouw gedrag. In dit blok leer je hoe je je eigen gedrag kunt veranderen en hoe je een betere versie van jezelf kunt zijn.

Waar kun je de NLP Practitioner opleiding doen?

Enthousiast geworden over wat NLP jou allemaal kan bieden? Dan kun je de opleiding tot NLP Practitioner volgen bij de NLP Academie in Bilthoven (vlakbij Utrecht) of Amsterdam. NLP Academie heeft al ruim 15 jaar ervaring en is erkend door de NVNLP en de ABNLP. De opleiding duurt in totaal 15 dagen, verdeeld over 7 maanden. De studiebelasting bedraagt ongeveer 3 tot 4 uur per week, dus het is makkelijk te combineren met een baan of studie ernaast. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant