Afbeelding

Weesp kan verder met PostNL op Bloemendalerweg

Algemeen Dossier: Discussie Domijn-terrein

WEESP - De gemeenteraad van Weesp is in beginsel akkoord met de vestiging van PostNL in Weesp. Daarmee kan de komst van een groot sorteercentrum op het terrein van Het Domijn verder worden uitgewerkt.

De meerderheid van de raad vindt de komst van PostNL een mooie financiële en economische kans. Het bedrijf belooft 250 banen. Ook is het een grote stap in de herstructurering

Er zijn wel voorwaarden gesteld. Zo moeten de wegen veiliger worden die vanwege PostNL flink drukker worden. Ook moet PostNL ten minste circa 150 van de 250 banen aan Weespers aanbieden. Tot slot moet voor het einde van het jaar duidelijk zijn wat wel en niet kan op en rond het Domijn-terrein.

De toekomst van Het Domijn speelde een grote rol in de discussie. Het Domijn vindt dat PostNL de toekomst van het beoogde creatieve werklandgoed dwarsboomt en haar toekomst in Weesp onzeker maakt. Verschillende insprekers hielden gloedvolle pro-Domijn betogen.

De meerderheid van de raad denkt echter dat Het Domijn een goede toekomst naast PostNL kan hebben. 

PvdA, GroenLinks en een deel van coalitiefracties CDA en D66 stemden tegen. De WSP redde het voorstel door mee te stemmen met de VVD en de rest van de coalitie.

Een schets van de toekomstige situatie rond het Domijn.
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant