Spakenburg laat FC Weesp volstrekt kansloos

WEESP - Een voetballesje. FC Weesp maakte dinsdag geen moment echt kans tegen Spakenburg. De Weespers troffen de koploper van de Zaterdag Topklasse voor de KNVB Beker en werden met 2-9 weggespeeld.

FC Weesp-keeper Arno Copier moest al vroeg de bal oprapen toen Spakenburg de eerste kansen meteen omzette tot een 0-2 voorsprong. Ook daarna waren de gasten veel beter, maar bleef een echte monsterscore mede door het goede tegenspel van FC Weesp nog even uit. De Weespers kozen meerdere keren de aanval en konden vooral vanaf de flanken ook voor gevaar zorgen. Spakenburg was met snelle counters veel effectiever en liet de score oplopen tot 1-5 vlak voor rust. De Weesper treffer kwam op naam van Buddy Buddenberg.

Na rust veranderde het spelbeeld niet. FC Weesp probeerde tegengas te geven, maar Spakenburg scoorde eenvoudig verder. Door een treffer van Rick van den Burg werd de eer van FC Weesp ook de tweede helft gered, tot grote vreugde van het grote aantal toeschouwers.