Afbeelding

Politieberichten: agressieve blindengeleidehond en auto-inbraak

Algemeen

WEESP - Een agressieve blindengeleidehond, een auto-inbraak aan de 's Gravelandseweg en drie winkeldieven bij de drogist. De politie meldt over de afgelopen week de volgende incidenten in Weesp:

Boze blindengeleidehond
Een fietser met een hond is donderdag aangevallen door een agressieve blindengeleidehond. De twee honden vlogen elkaar op de Korte Stammerdijk aan.

Volgens de politie passeerde de fietser met zijn hond de blinde man rond zes uur 's avonds. De blindengeleidehond viel de andere hond aan en de fietser kwam ten val. Zijn hond kwam tussen de spaken en hield er een zere poot aan over. De blinde man liep door en liet de man liggen. Die krabbelde op en ging de blinde man achterna om verhaal te halen. Pas een stuk verderop kon de man zijn verhaal kwijt. Ook werd de politie ingelicht.

Ford opengebroken
Op de 's-Gravelandseweg is donderdagmiddag een Ford Tourneo Connect opengebroken. Dieven namen uit de auto een rijbewijs, ID-kaart en zonnebril mee.

Het raam van de auto werd tussen 14.30 en 16.00 uur ingeslagen.

Sleutels weg
De huissleutels van een 89-jarige Weespse zijn gestolen toen ze in de tuin bezig was. Het is niet duidelijk hoe de sleutels zijn verdwenen.

De Weespse ging vrijdagochtend in haar tuintje voor haar huis aan het Diepenbroickpark aan de slag. Op een gegeven moment kwam ze erachter dat haar sleutels weg waren. De Woningbouw heeft meteen alle sloten in de deuren vervangen.

Troep opruimen
Agenten hebben vrijdagavond een groep jongens bij de Zwaantjesbrug zelf hun troep laten opruimen. Omwonenden belden rond 23.30 de politie omdat ze last hadden van de groep.

De agenten constateerden geen geluidsoverlast, maar verzocht de groep wel op te stappen. Ook moesten ze de gemaakte troep op straat opruimen.

Dieven gesnapt
Door een alerte winkelmedewerker moesten drie winkeldieven zaterdag de DIO-drogist aan de Nieuwstad zonder buit verlaten.

De medewerker zag hoe de mannen op het punt stonden om met herenluchtjes met een waarde van 130 euro de zaak te verlaten en greep in. Er is aangifte gedaan. De politie onderzoekt de zaak.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant